Egyéni tanácsadás

Focus Terápiás Műhely

Egyéni felnőtt konzultáció, coaching

Az egyéni tanácsadás egy négyszemközti találkozás és beszélgetés, amely magában foglalja a teljes elfogadást, odafigyelést, meghallgatást és visszajelzést. Az első ülés alkalmával, megismerhetjük egymást, majd megfogalmazzuk ülések célját, vagyis a konkrét problémát/elakadást.

Az ülések során modern pszichológiai, személyiségfejlesztő és coaching módszerekkel dolgozunk. A folyamatban fontos szerepet kapa a megoldásfókuszú terápia szemlélete és eszközei. A figyelmet nem a múltra, hanem mindig a jelenre és jövőre fordítjuk, és a megoldásra helyezzük a hangsúlyt.

Hogyan segítünk?

Nem adunk tanácsokat, nem kínálunk kész megoldásokat számodra! Kérdéseinkkel objektíven, ítélkezés mentesen, mint „külső szemlélő” kreatív gondolkodásmódra ösztönzünk, így segítve a korábban kitűzött cél elérését.  A folyamat során rátalálhatsz azokra a válaszokra, amelyekre korábban egyedül nem tudtál választ adni.

 

Az ülések során professzionális módszerekkel a problémák megoldására és feladatokká alakítására, a döntések előmozdítására és a hatékonyság növekedésére fókuszálunk. Az ülések során modern pszichológiai, személyiségfejlesztő és coaching módszerekkel dolgozunk. A figyelmet nem a múltra, hanem mindig a jelenre és jövőre fordítjuk, és a megoldásra helyezzük a hangsúlyt.

Milyen problémákkal fordulhatsz hozzánk?

Magánéleti krízis

Átmeneti vagy elhúzódó élethelyzeti nehézség megjelenése, blokkok, akadályok

Kommunikációs nehézségek

Veszekedések, konfliktusok, játszmák.

Megakadás a párkapcsolatban

Elveszettség érzés, nem találja a neki megfelelő partnert, veszekedések, játszmák, társas magány, párkapcsolati függőség.

Problémás emberi kapcsolatok

Túlalkalmazkodás, elnyomás érzése, vagy domináns, irányító, kritikus, túlkontroláló viselkedés, rossz konfliktuskezelés, intolerancia, idegesség, ítélkezés, haragvás.

Motiválatlanság, melankóliás állapot

Érdektelenség, megakadt vagy alig haladó életút, kedvtelenség, örömtelenség, céltalanság, sodródás.

Önbizalomhiány

Helyes önértékelés hiánya, kisebbrendűségi érzés, visszahúzódó, zárkózott személyiség, befelé fordulás, problémás kapcsolódás másokhoz.

Munkahelyi gondok, karrierépítés

Blokkok az előléptetésben, nem megfelelő tevékenység, pályaelakadás, munkahelyi sikertelenség, unkahelyváltási tanácstalanség, vezető-beosztott vagy kollegális kapcsolati problémák, tanácstalanság a szakmában.

Függőségek

Párkapcsolati függőségek, számítógép / mobil függőség, dohányzás, szénhidrátfüggőség, vásárlási függőség.

Táplálkozási zavar kezdete

Kezdődő probléma: nem evés, túlzott fogyókúra, kontrollálatlan túlevés, meghízás.

Stressz, kimerültség, túlterheltség

Stresszes állapot következményében fellépő fáradtság, alvásproblémák, megoldatlan, halmozott konfliktusok.

Személyes fejlődés, önismereti fejlődés

Kérdőjelek magamra vonatkozóan, keresgélések, problémákba való belefutás és annak nem megfelelő kezelése, nem értése, nem ismeri önmagát, nem tudja, ki ő, merre tart az életben.

Életszerepek közötti egyensúlytalanság

Bizonytalanság, túl sok munka, gyermeknevelés utáni újrakezdési problémák, nem találja helyét a társadalomban, világban.

Hogyan kezdjük el az Egyéni tanácsadást?

 

“Természetesen fontos, hogy a múlttal is foglalkozzunk, megpróbáljuk azt megérteni és elrendezni magunkban, amennyire lehetséges és amennyiben az segít nekünk – de a helyzetünk kulcsa mégis csak a jelenben és a mi kezünkben van.”

Pál Ferenc

Előzetes konzultáció

Kb 20 perces ismerkedés telefonon vagy online

l

Időpont foglalás

Időpont egyeztetése telefonon vagy emailen

Konzultáció

Egyéni konzultáció, coaching személyesen vagy online (50 perc).