Művészetterápia

Focus Terápiás Műhely

Művészetterpia

A művészetterápia foglalkozások módszertanában a művészetpszichológia és a coaching elemeit ötvözzük. Az alkotás, kreativitás és művészet által segítünk, hogy saját életedet olyanná formáld, amilyenné szeretnéd.

Célja, hogy a résztvevők csoportban dolgozzanak a témáikon, aktuális kérdéseiken, helyzeteiken. A csoportban, a csoport által, a csoport számára.

Az alkotás, mint önkifejezés nem csak az egészségmegőrzésben van lényeges szerepe, hanem az egészséges személyiség megismerésében. A gyógyításon túl a személyiség mélyebb megismerését szolgálják.

Az művészeti technikák segítenek, hogy új megoldásokra találj rá, más szemmel tekints önmagadra és egész más megvilágításba kerüljenek a nehézségeid.

Milyen pozitív hatásokat tapasztalhatsz meg alkotás által?

A belső feszültséged csökken

Meditatív állapotba kerülhetsz

Átélhetsz flowélményt

Úgy fejezheted ki önmagadat, ahogy korábban sosem volt lehetőséged

A korábban kusza gondolataid összeállnak egy kerek egész képpé

Megtapasztalhatod az alkotás szenvedélyét

Impulzusokat és inspirációt szerezhetsz új ötletekhez

Hogyan működik a Művészetterápia?

 

„Az örömteli élet mindig egyedi alkotás, és nem lehet recept alapján megvalósítani.”

Csíkszentmihályi Mihály

u
Az művészetterápiás csoportok személyes és online formában zajlanak. Az időpontokat az interjúk alapján és az első alkalom során a résztvevőkkel beszéljük meg.
Csoportos folyamatok, workshopok, tematikus foglalkozások, tréningek és előadások egyéni árazással elérhetőek, melyekről aktuálisan frissített információ az eseménynaptárban található.