Önismereti csoport

Focus Terápiás Műhely

Önismereti foglalkozás

Neked ajánljuk, ha nem, vagy csak keveset foglalkoztál eddig saját magad fejlesztésével önismereti és motivációs oldalról, és azt tapasztalod, hogy vannak olyan helyzetek, amelyeket egyedül már nem tudsz megoldani.

Már foglalkoztál önfejlesztéssel, és szeretnél ebben mélyebbre ásni, válaszokat keresni mindennapi kérdéseidre, és változtatni szeretnél saját magadhoz és másokhoz fűződő kapcsolatodon.

 

Az önismereti foglalkozás célja, hogy a résztvevők jobban megismerjék önmagukat, pozitív tulajdonságaikat erősítsék, megismerkedjenek személyiségük rejtett tartalékaival, fejlesszék társas kapcsolati készségeiket, elakadásaikkal megküzdjenek, lelki sebeik gyógyuljanak. A csoport folyamat során megkíséreljük felfedezni egyéni motivációidat, amely a magánéletedben és munkádban előre vihet.

A csoport témái

 

N

1. Önbizalom, önismeret

Az első tréning alkalom során a következőkre összpontosítunk: erősségeid, értékeid és életcélod feltárására. Megpróbáljuk felismerni szerepeidet, feltérképezzük kapcsolataidat, valamint beazonosítjuk személyiségtípusodat és fejlesztjük az önbizalmadat.

N

2. Életút elemzés

Feltárjuk és elemezzük eddigi életutadat, megismerkedünk a hős útja modellel, feltérképezzünk életterületeid. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy meghatározzuk, mi az, amit fejleszteni szeretnél magadban. Végül pedig definiáljuk a vágyott jövőképedet is.

N

3. Célkitűzés és akcióterv

Ezen a tréning alkalmon megpróbáljuk felismerni, azt, hogy a célok milyen fontosak. Ezt követően megállapítjuk életcéljaidat, hogy mi az, amit el szeretnél érni, meg szeretnél valósítani.  Valamint megpróbálunk kidolgozni egy számodra ideális akciótervet, az életeddel kompatibilis időbeosztást.

N

4. Kommunikáció

Átvesszük a kommunikáció alapszabályait, felismerjük kommunikációs stílusodat, beletekintünk a passzív-agresszív-asszertív kommunikációs stílusok jellemzőibe, megpróbáljuk megérteni a kommunikációd mögött rejlő erőket, és igyekszünk beleépíteni az erőszakmentes kommunikációt a kommunikációdba. Végül pedig belepillantunk a kommunikáció négy aspektusába, és ránézünk a tranzakcióanalízisre is.

Mire kaphatsz választ az önismereti csoportban?

Miért tartasz ott, ahol jelenleg vagy?

Mi és miért hátráltatott eddig Téged, hogy rátalálj valódi Önmagadra?

Miért és hogyan rabolta el önkorlátozó hitrendszered életed értékes pillanatait, és ha nem változtatsz, akkor a jövődet is?

Milyen rejtett képességed és hatalmad van?

Hogyan használd ki igazán tudásodat és képességeidet?

Mit kell tenned, hogy kitartó és sikeres légy?

Milyen stratégiákat, önismereti és önfejlesztő módszereket építs be az életedbe?

Milyen módon motiválhatod Magad gyorsan és kitartóan?

Hogyan működik az önismereti csoport?

 

„A legfontosabb dolog a világon, hogy hajlandó légy föladni azt, aki vagy, azért, akivé válhatsz.

Müller Péter

u

Az önismereti csoportok személyes és online formában zajlanak. Az időpontokat az interjúk alapján és az első alkalom során a résztvevőkkel beszéljük meg.

Csoportos folyamatok, műhelyek, tematikus foglalkozások, tréningek és előadások egyéni árazással elérhetőek, melyekről aktuálisan frissített információt az eseménynaptárban talál.