Párkapcsolat gazdagítás otthon

Úgy érzed, még nincs akkora baj a házasságoddal, párkapcsolatoddal, hogy szakemberhez kellene fordulnod, de mégis szeretnél javítani a kapcsolatod állapotán? Szeretnéd, ha újra közelebb kerülnétek egymáshoz, intimebbé, kellemesebbé válna a viszonyotok? Akkor segíthet az otthoni “párterápia”.

Ebben a cikkben olyan eszközöket, módszereket gyűjtöttem össze neked, amiket otthon is kipróbálhatsz a párkapcsolatod felfrissítése érdekében. Természetesen a szó igazi értelmében nem párterápiáról van szó, de a javasolt feladatok között találsz olyanokat is, amelyeket a párterápiában, párkapcsolati tanácsadásban is használunk. Kezdjük azonban olyan eszközökkel, amelyeket az interneten is elérsz vagy megrendelhetsz.

Beszélgess a kapcsolat elmélyítéséért!

A kommunikáció és a másik minél alaposabb ismerete minden párkapcsolatban nagyon fontos. Ezt a két területet egyesítik a kérdezős, beszélgetős feladatok. Ha alaposan ismered a másikat, bármiről tudtok beszélgetni és nyugodtan megnyílhatsz a másik előtt, akkor nő a kapcsolatotok intimitása, mélysége. Elfogadóbbá, szeretetteljesebbé válhat a házasságotok. Sajnos ma a párok nagyon keveset beszélgetnek, az átlag mindössze heti fél óra. Ha ezt sikerülne napi fél órára növelned, már azzal nagyon sokat tennél a párkapcsolatodért.

A legnagyobb problémát az szokta jelenteni, hogy “de mégis miről beszélgessünk?” vagy “olyan nehéz elkezdeni”. Ebben segít az alábbi két tipp:

Párkapcsolati kártyák

Egymás jobb megismerését segítik a  párkapcsolati kártyák. Ezt az interneten meg is tudod rendelni a következő elérhetőségen: https://skribekmelinda.hu/parkapcsolati-kartya/

Szerezzetek élményeket!

Ahogy beszélgetési témákat nehéz találni, nem könnyű romantikázni vagy kapcsolaterősítő programokat szervezni sem.

Idézzétek fel a jó napokat!

Nemcsak a jelenben lehet szép emlékeket gyűjteni, hanem idézzétek fel azokat, amelyeket már begyűjtöttetek!

Vegyétek elő az esküvői albumotokat vagy videótokat, idézzétek fel a nászút eseményeit!

Gyűjtsétek össze a pozitív emlékeiteket, jó sztorijaitokat!

Keressetek külön-külön olyan fényképeket, amelyek fontosak számotokra, mutassátok meg egymásnak!

Azért is jó a pozitív dolgok összegyűjtése, mert ez jó bizonyíték arra, hogy voltak jó időszakok az életetekben. Ha egyszer már ment, akkor képesek vagytok rá, hogy újra megcsináljátok: vissza tudjátok hozni a boldogságot, elégedettséget a kapcsolatotokba.

Remélem, tudsz választani a feladatok közül, és segítenek abban, hogy jobbá tedd, felfrissítsd párkapcsolatodat. Ha úgy érzed, hogy ez már kevés, nem sikerül érdemleges változást elérned a házasságodban, akkor keress meg, szívesen segítek!